Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

vrijdag 4 maart 2011

Stapelen op vrijdag (3)

Het is weer vrijdag, dus stapelen maar!
Voor deze keer ben ik in de boekenkast gedoken. Ik heb nog heel veel kinderboeken van vroeger bewaard. Ik heb vroeger alles gelezen wat los en vast zat. Elke week haalde ik boeken uit de bieb en ik kocht er ook nog de nodige van mijn zakgeld. Op een gegeven moment was ik helemaal verslaafd aan de boeken van Enid Blyton. Je had de boeken van De Vijf, maar ook de boeken van de Dolle Tweeling en Pitty op Kostschool.


Ik was vroeger ook al van de "spannende" boeken. Ik lees nog steeds graag thrillers, ha ha. Mooi hè die oude kaften. Af en toe zie je nog wel eens dit soort oude boeken bij de kringloop.
Ik dacht dat mijn dochter ze misschien nog eens zou lezen, maar helaas. Het leesgen heeft ze bepaald niet van me meegekregen. Ze heeft zelfs een hekel aan lezen of het moet de Donald Duck of Tina zijn. Gelukkig wordt ze wel (nog steeds) graag voorgelezen. Dus daar haal ik dan mijn hart maar aan op. De boeken van Harry Potter of een mooie ouderwetse van Tonke Dragt of Thea Beckman.

JUUL

Ga voor nog meer stapelen naar de blog van Irma: http://allemaalkleurtjes.blogspot.com/

7 opmerkingen:

 1. Leuke stapel boeken!
  Die boeken van de Vijf heb ik vroeger ook heel wat gelezen, ik heb ze een paar geleden allemaal verkocht, er kwam iemand die ze verzamelde. Leuk om daar iemand blij mee te kunnen maken..

  Ik wens je een heel fijn weekend
  ~Patricia~

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer bekende tiels allemaal...hier dus ook een lezer! en mijn meiden gelukkig ook. de oudste iets meer als de jongste(wij zeggen altijd de oudste eet boeken) maar lezen vinden ze allebei fijn...

  Dus een leuke stapel!!
  fijn weekend
  groetjes Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh leuk!! ja de dolle tweeling:)) ik heb ook nog veel oude boeken van de olijke tweeling bewaard, helaas mijn dochter heeft ze niet gelezen, zij had toch weer andere boeken.

  fijn weekend!
  lieve groetjes, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja leuk hoor zo'n stapel oude boeken. Je ziet ze nog al eens bij de kringloop en ik moet er altijd weer even in bladeren. Mooie verzameling.
  Fijn weekend, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ph Juul dit kan mijn verhaal zijn! Las de boeken van Enid Blyton honderden keren...en hier ook geen leesliefhebbers. Wij hadden vroeger natuurlijk minder, maar het blijft jammer en vreemd! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oja Pitty op kostschool.....die heb ik ook nog !!! heerlijk jeugdsentiment !! fijn weekend...liefs van mij....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De vijf!!! Hier nog een die er vroeger geen genoeg van kreeg. Ook de 5 detectives...maar iets minder dan de vijf. Ook bewaard maar helaas, ook geen liefhebbers hier. De oudste heeft niks met lezen, de jongste inmiddels ook niet meer zo. Ze moet veel boeken lezen voor school, alle talen, dus niet meer voor de ontspanning helaas. Ik heb nog wel een stapel boeken van de vijf, liggen te verstoffen in een kast....
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen