Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

zondag 27 februari 2011

Bij ons in de keuken

Bij mij in huis -in de woonkamer dan- heb ik voornamelijk grijs en naturelle tinten. Maar in de keuken heb ik uitgepakt met veel kleurtjes. Roze op de muren -oké ook één wand grijs- bij een witte keuken.
Het wandkastje hieronder is gemaakt door mijn schoonvader. Ik had zo'n kastje eens gezien in de Ariadne At Home en hij heeft het zo nagemaakt. De glazen bakken komen van Ikea en heeft hij erin verwerkt. In de keuken vond ik het wel leuk om veel kleurige mokken, blikken, schaaltjes en zo te gebruiken. Het staat lekker fleurig en ik vind het wel passen in onze keuken.


Het lukte niet om het kastje recht van voren te fotograferen, te weinig ruimte of ik zou in de koelkast moeten gaan zitten :-) maar dat leek me geen goed plan..... Oude Bolletje blikken zijn toch wel favoriet bij mij. Ik heb ook nog een Bolletje koektrommel, maar als die eenmaal dicht zit gaat hij bijna niet meer open. Niet zo handig dus want het kost je je nagels, of het moet zijn dat je aan de lijn doet. Eer dat je het blik open hebt, is de trek alweer verdwenen!
Veel blikken gebruik ik ook wel, voor beschuit, rijstwafels, theezakjes en niet te vergeten rechts bovenin de snoeptrommel. Deze vond ik gewoon in een supermarkt in Engeland. Hij is van het sprookje The wind in the Willows.
Fjne zondag!

JUUL

9 opmerkingen:

 1. Dat heeft je schoonvader toch maar mooi gefikst, goud waard zo'n man!!! Ik hou wel van een kleurenboost, zeker op zo'n dag als vandaag! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je oude blikken verzameling...
  Goed gedaan door je schoonvader....Geniet ervan.
  Groetjes Hetty, en leuk dat je even bij me kwam buurten..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blikken, en leuke blog achtergrond, de zelfde als mij, ik ga je volgen!!!
  Fijne dag, groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ook alweer zo'n handige schoonvader......wat knap!!!! Kleur doet wonderen he!!!
  groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk gedaan...en wat een boel mooie blikken !!..leuk hoor die kleurtjes zo.....hou van kleur !!...liefs fijne dag van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat fijn zo'n handige schoonvader! ik vind die glazen bakken helemaal geweldig!! zou ik hier ok wel willen, heb alleen geen idee waar dat nog zou kunnen hihi..

  fijne zondag!
  lieve groetjes, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hoor de kleurtjes, geweldig mooi die oude blikken. Het is wel een heel mooi kastje dat je daar hebt hangen, mooi die glazen bakken.

  Fijne zondagmiddag,
  Lieve groet
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat 'n handige schoonvader.
  Staat zo gezellig al die oude blikken.
  Fijne zondag, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi kastje heeft je schoonvader gemaakt Juul. Ziet er supergezellig uit zo met je mooie verzameling Bolletje blikken! Fijne week gewenst, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen