Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

maandag 25 april 2011

In de tuin

Ik ging even wat takjes links en rechts wegknippen, beetje onkruid weghalen.... En ineens was het een paar uur later en lag de halve tuin op zijn kop. Veel woekeraars die me al langer een doorn in het oog waren heb ik er nu eindelijk eens rigoreus uit gehaald. Zoals: maagdenpalm, dovenetel en lelietjes van dalen (ja ook die woekeren!) Hmmmm, de tuin lijkt ineens een stuk groter :-)


Hier zijn al wat plantjes nieuw gezet. Er kan nog wel wat bij natuurlijk.

Deze staan nog te wachten tot ze naar hun definitieve plekje kunnen.

En sommige van deze lieve woekeraars zijn binnen in een vaasje beland, maar er staan er nog heel veel in de tuin!

En dit hier, dit is onze vijver. Hier is manlief vandaag los gegaan. Het water was niet meer te zien dus er is een heleboel zooi uitgehaald. Er moeten nieuwe stenen op de rand en ga zo maar door. Dit klusje wordt volgende week dinsdag (in de schoolvakantie) aangepakt want dochterlief wil graag meehelpen.

Na al dat geklus heb ik heerlijk in de tuin gezeten met een grote stapel tuintijdschriften voor mijn neus. Ik heb nog het blad Tuinieren (wat nu Tuin & Co heet) uit 2003. Het blijft leuk om in te bladeren en ideeen op te doen.

En van de week ga ik maar eens fijn naar het tuincentrum......... Ik heb nu zoveel ideetjes opgedaan en leuke plantjes gezien. Al die kale stukjes tuin, daar moet natuurlijk wél wat mee gebeuren :-) En dat is nou precies een klusje voor mij!

JUUL

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk weer om in de tuin te werken....geniet van een heerlijke week verder....liefs Ria...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht eigenlijk dat ik hier wel een stapel zou aan trefffen, maar misschien wacht je tot je morgen een stapel koopjes hebt, die wens ik je beslist toe! (ennuh je mag natuurlijk gewoon zelf bepalen wanneer je wel en niet stapelt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen