Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

maandag 17 januari 2011

Huisdieren

Onze dochter heeft sinds ongeveer een jaar een cavia, haar naam is Snoesje. Hiervoor hadden we er ook eentje maar als je die ergens neer zette zat ie er na een uur nog steeds...het was eigenlijk een beetje een saai beestje..... en best wel bijterig, helaas.
Met Snoes is dat een ander verhaal, ze rent door de hele kamer als ze de kans krijgt, maar kan ook heel gezellig bij je op schoot gaan liggen. We kregen haar toen ze 4 weken oud was, ze is dan ook erg tam. Toen onze vorige cavia net gehemeld was kwam de moeder van een vriendinnetje van mijn dochter naar me toe: jullie zoeken toch een nieuwe cavia? Wij krijgen binnenkort een nestje. Wij mochten er eentje uitzoeken! Vandaar dat we met Snoesje konden knuffelen vanaf dat ze één dag oud was.
Toen ze net bij ons was en we foto's aan het maken waren, kroop ze in het tasje van de camera.

Een kinderhand is gauw gevuld..........

Vergeleken bij de eerste foto's is het nu een reus........

Als de koelkastdeur opengaat begint ze meteen te piepen, in de hoop op wat sla, of een stukje paprika. Dit zal iedereen met een cavia wel bekend in de oren klinken.

JUUL

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je bij mij langs bent geweest en een berichtje achterliet Juul, zo kom ik hier bij jou terecht. Een echt snoesje die Cavia van je dochter en wat heb je een leuke blog, ik ga je volgen.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schatje jullie snoesje,Juul, nou en die koelkast deur die opengaat, dat hebben niet alleen cavia's hoor, hier begint een kat ook gelijk te miauwen in de hoop op een beetje slagroom.
  Heel veel plezier met jullie snoesje,

  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh zo lief...en ze doet haar naam eer aan hoor.
  Ze is echt een snoesje......
  Fijne avond
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je langs kwam, en zo ben ik dus hier.
  Het water is idd weer wat gestegen, en vannacht heeft het weer behoorlijk geregend. Maar gelukkig nog niet zo hoog als toen. Ook wij moesten toen plotsklaps weg, wat een toestand. En hoop niet dat het ooit nog zover komt. Al zou ik dan wel hele andere dingen doen. Maar goed, Snoesje is heel leuk.

  Fijne dag,
  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schatje! Mijn middelste heeft een hamster, niet erg tam, maar wel heel lief! Die foto van de cavia in het hoesje is echt superleuk!
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen