Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

maandag 19 maart 2012

High Tea

Gisteren vierde ik mijn 50e verjaardag met een High Tea. Vrijdag alle boodschappen gedaan, zaterdag de hele dag en zondagmorgen in de keuken gestaan (alles zelf gemaakt) en zondagmiddag was het zover. Rond twee uur kwamen alle gasten binnendruppelen. Omdat we niet iedereen in huis kwijt konden, hadden we onze tent tegen de schuifpui aan opgezet. Daarin hadden we de tafel met alle gerechten gezet en zo kon iedereen pakken wat ie lekker vond. Zo kwam ook mijn verzameling brocante schalen nog eens uit de kast. Om hoogte te creeĆ«ren plaatste ik nog wat borden en schalen op tafeltjes en krukjes. Het zag er mooi en uitnodigend uit.





 Dochterlief maakte de cupcakes!


Ik ben vreselijk verwend door iedereen: ik kreeg een aantal tuinbonnen, een bladcadeaubon, geld, bloemen.....Maar vooral was het een supergezellige middag, waar ik nog vaak met plezier aan terug zal denken! Nee, zo is 50 worden niet verkeerd :-))

Fijne dag,

JUUL

vrijdag 16 maart 2012

50 rode rozen..........

Vandaag ben ik 50 jaar geworden! Ik moet er nog even aan wennen hoor....
Vanmorgen moest ik in bed blijven liggen want man en dochter zouden beneden het ontbijt klaar maken. Dus ik ga op mijn gemakje onder de douche tot dochter me roept om naar beneden te komen. Daar aangekomen klinkt opeens "lang zal ze leven" en blijken mijn ouders en mijn 2 zussen met een ontbijt op de stoep te staan. Wat een verrassing, ik had de tranen in mijn ogen staan (zal de leeftijd zijn...) Zeker omdat ook mijn vader van de partij was, hij woont sinds 1,5 jaar in een zorginstelling vanwege alzheimer. En dat is een heel geregel om dan al om half 7 met iedereen in de de auto te zitten om rond half 8 bij mij te kunnen zijn.



Ze hadden ook nog 50 rode rozen meegenomen. Prachtig! Mijn dochter had 2 leuke houten klosjes me trood lint voor me gekocht en een heel leuk houdertje voor een waxinelichtje. En toen was er nog een grote verrassing van mijn man: we gaan over een paar weken samen een weekendje naar Londen! Ook voor dochter was alles geregeld, zij logeert dan bij haar nichtje. Alles is geregeld achter mijn rug om, ha ha. Ik had me voorbereid op een rustig dagje vandaag, want pas zondag vier ik mijn verjaardag echt, maar ik zit nu nog een beetje te stuiteren! Heerlijk om zo verrast te worden!

Ik zie dat het hier langzaamaan een beetje zonniger begint te worden. Ik ga nog een paar boodschapjes doen en dan lekker even in de tuin rommelen.

Fijne dag iedereen!

JUUL

donderdag 15 maart 2012

Voorjaar!

Afgelopen week ben ik met mijn zus naar Het Houten Huis in Zaltbommel geweest. Daar zijn elk jaar de Helleborusdagen. Prachtige planten vind ik dat. Zus maakte een paar foto's.





Bij het Houten Huis kun je ook in de sfeervolle Pipowagens thee of koffie drinken met zelfgebakken taart. Zeker als het weer wat beter is ziet het er dan heel gezellig uit. Ook is er brocante te koop.

Vervolgens gingen we nog naar de Stadskwekerij Zaltbommel. Een kleine, sfeervolle kwekerij/tuincentrum midden in de stad.





We hadden een gezellige dag! Vooral omdat zus ook erg van het tuinieren is en net als ik dus bij elke plant stilstaat en eindeloos in een tuincentrum kan rondslenteren...... 't Is fijn rondneuzen met een gelijkgestemde ziel zogezegd!
Meteen maar wat mooie viooltjes meegenomen voor in de bakken onder het keukenraam. Het voorjaar kan beginnen!

Fijne dag allemaal.

JUUL

woensdag 14 maart 2012

Fleur en kleur op woensdag

He he eindelijk weer eens een blogje van mijn kant. Ik weet ook niet waarom ik zo lang niets geschreven heb, het kwam er even niet van.
Vandaag doe ik graag mee aan Fleur en Kleur op woensdag, van "een sneller kloppend hart" http://vipderoos.blogspot.com/



Ik ben niet zo van de kleur in huis, behalve dan in de keuken. Daar heb ik veel kleurige blikken, veel rood. En leuk kleurig servies o.a. van Pip.
Het belooft vandaag een mooie dag te worden, al ziet het nu nog een beetje grijs.

Fijne dag iedereen!

JUUL