Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

zaterdag 30 april 2011

Brocante op Koninginnedag

Vandaag een heerlijk dagje uit geweest en wel naar Oosterhout. Eerst even over de rommelmarkt in het park geslenterd. Heel groot trouwens. Dochter scoorde voor 1,= een megagroot rolkussen en manlief was natuurlijk de klos om het ding verder die hele markt over te zeulen :-)
Ik vond een leuke schaal, van dit motiefje heb ik ook al een stapeltje gebaksbordjes.


Daarna gingen we naar Deja Vu, naar de Koninginnebrocante. Er waren weer veel mooie spulletjes, ik heb op mijn gemakje rondgeneusd met man en kind in mijn kielzog. Die overigens al heel snel op het terras zaten onder het genot van een stuk vlaai. Geen geduld om met moeders heen en weer door de winkel te lopen :-)


Van mijn nog bewaarde verjaardagscentjes kocht ik deze prachtige Franse jardiniere. Ik ben er zó blij mee!


En deze oude klossen met garen in mooie zachte kleuren. Ze staan prachtig in deze grote voorraadpot.

JUUL

maandag 25 april 2011

In de tuin

Ik ging even wat takjes links en rechts wegknippen, beetje onkruid weghalen.... En ineens was het een paar uur later en lag de halve tuin op zijn kop. Veel woekeraars die me al langer een doorn in het oog waren heb ik er nu eindelijk eens rigoreus uit gehaald. Zoals: maagdenpalm, dovenetel en lelietjes van dalen (ja ook die woekeren!) Hmmmm, de tuin lijkt ineens een stuk groter :-)


Hier zijn al wat plantjes nieuw gezet. Er kan nog wel wat bij natuurlijk.

Deze staan nog te wachten tot ze naar hun definitieve plekje kunnen.

En sommige van deze lieve woekeraars zijn binnen in een vaasje beland, maar er staan er nog heel veel in de tuin!

En dit hier, dit is onze vijver. Hier is manlief vandaag los gegaan. Het water was niet meer te zien dus er is een heleboel zooi uitgehaald. Er moeten nieuwe stenen op de rand en ga zo maar door. Dit klusje wordt volgende week dinsdag (in de schoolvakantie) aangepakt want dochterlief wil graag meehelpen.

Na al dat geklus heb ik heerlijk in de tuin gezeten met een grote stapel tuintijdschriften voor mijn neus. Ik heb nog het blad Tuinieren (wat nu Tuin & Co heet) uit 2003. Het blijft leuk om in te bladeren en ideeen op te doen.

En van de week ga ik maar eens fijn naar het tuincentrum......... Ik heb nu zoveel ideetjes opgedaan en leuke plantjes gezien. Al die kale stukjes tuin, daar moet natuurlijk wél wat mee gebeuren :-) En dat is nou precies een klusje voor mij!

JUUL

maandag 18 april 2011

Cupcakes

Aangestoken door het Lynda-cupcake-virus :-) hebben dochterlief en ik vanmiddag cupcakes gebakken. We hadden al wat spulletjes in huis en konden meteen na schooltijd aan de slag.
En dit was het resultaat!
 De broer van Rudolf.....
 Mmmmmmmm......

Dit zou ik nou wel iedere dag willen doen zei mijn dochter. Tsja, het is ook wel erg leuk om te doen.

Fijne avond!

JUUL

zaterdag 16 april 2011

Bloesemtocht

Vandaag liep ik de Bloesemtocht. Die start in Geldermalsen en gaat langs de Linge en door leuke kleine dorpjes en over onder andere de beroemde Appeldijk in Tricht. De tocht wordt elk jaar georganiseerd door het Rode Kruis en dit jaar werden er 26.000 deelnemers verwacht.
Ik zou de tocht gaan lopen -16 km- met een vriendin, maar een paar weken geleden liep zij een blessure op. Alleen is ook maar alleen, dus boden man en dochter aan om mee te lopen. En het was geweldig. We hadden prima weer, ik heb me zelfs in moeten smeren want het was vooral 's middags heel zonnig.



Prachtig toch!
 Lief......

En we kwamen via mooie dijkjes langs prachtige huizen.... zucht......als ik nog eens de loterij win.... ooit...
Maar je moet ook wat te dromen houden, toch?


Fijn weekend!

JUUL

vrijdag 1 april 2011

Stapelen op vrijdag (4)

Ik heb nog eens gestapeld en dit keer een stel blikken. Die heb ik immers nogal wat :)
Onderop mijn kleine Bolletje blikjes, hierin bewaar ik verschillende soorten thee. En daarboven een stel mooie beschuitblikken. Weer een Bolletje en die met het rode vrouwtje is een Paula blik. Geen idee waar dat vroeger voor stond, ik weet alleen dat het zo heet.
Van het middelste blik heb ik ook nog een ontbijtkoekblik.


Kijk voor meer stapels op het blog van Irma: http://allemaalkleurtjes.blogspot.com/

JUUL