Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

woensdag 30 maart 2011

Hartjes

Jij bent wel van de hartjes hè, zei een vriendinnetje van mijn dochter vandaag. Ehm ja, eigenlijk heb ik die best wel veel. Een paar jaar geleden was dat erg actueel op het Picasa forum, je zag hartjes in alle soorten en maten. Zelf gekocht, zelf gemaakt..... Ze blijven leuk.
Als ik ergens weer een mooi hart tegenkom, neem ik het meestal wel mee. Er is altijd wel een plekje voor te vinden....

Ook een paar zelfgemaakte harten, die aan de linkerkant, gekregen bij een swap.



JUUL

zondag 27 maart 2011

Lente

Wat een heerlijke dag vandaag! Dochter ging buitenspelen en kwam even later terug met dit boeketje.... lief hè!
De hele ochtend ben ik in de tuin bezig geweest. Ik snoeide de rozen en de beukenheg. Mijn man ging een struik te lijf die mijn krachten te boven gingen. Ik schepte ongeveer 15 molshopen weg, en dat is nogal wat aangezien onze tuin slechts 8 x 8 meter meet. Die mol is van links naar rechts, van boven naar onder en kruislings door de tuin gegaan..... Er zijn er geen meer bijgekomen dus ik hoop toch echt dat ie een ander onderaards paradijsje heeft gevonden! 
Alle oude takken en bladeren verdwenen in de kliko en ik maakte mijn mini-moestuintje klaar voor gebruik. Vorig jaar heb ik voor het eerst samen met dochter het tuintje beplant. We zaaiden sla, kruiden en boontjes. Alles kwam royaal op. Dus dit jaar gaan we het weer proberen.
Alles smaakt zoveel beter uit eigen moestuin(tje).
 We kunnen weer aan de slag. Hekje eromheen tegen ongewenste buurtkatten....
Vorig jaar een stapeltje hout neergelegd. Het is mooi bemosd geraakt en er schuilen allerlei kleine beestje in en onder.

Na de middag gingen we wandelen bij Slot Loevestein.

In de verte zagen we een kudde paardjes.

En dit lieve kleine veulentje dat doodstil naar ons stond te kijken met moeders net om de hoek.

Daarna richting Woudrichem met als einddoel het pannenkoekenhuis!

In Woudrichem liepen we nog een rondje en wat een geluk "Oude Liefde" bleek open. Ik had er een andere keer al eens teleurgesteld voor de deur gestaan toen het dicht was. En nu -het was tenslotte zondag- was het open. Een hele leuke winkel. Beneden voorin de winkel allerlei leuke spulletjes, meer de hebbedingetjes zeg maar. Leuke portemonnee's, kleurig tafelzeil, sieraden en noem maar op. Achter in de winkel al wat meer brocante spulletjes, servies en oude blikken. En de 2 verdiepingen daarboven meest brocante. Oude heiligenbeelden, serviesgoed, kastjes, tassen, oude jurken. Heel mooi allemaal.
En mijn man viel intussen bijna in slaap aan de overkant van de straat op een bankje met zijn gezicht in het zonnetje. Gelukkig heeft ie nog wel even deze foto gemaakt.

Fijne week!

JUUL

zondag 13 maart 2011

Bloembolletjes binnen en buiten

Wat was het gisteren een heerlijke dag. De bloembakken bij de voordeur zagen er niet meer uit, dat kon zo niet langer en zeker niet met dit mooie zonnige weer. Dus hup naar de winkel en wat nieuws gekocht. Mooie witte viooltjes met een piepklein geel hartje gecombineerd met narcisjes. Heerlijk, de lente komt eraan!
Deze oude zinken vuilnisemmers heb ik jaren geleden van de stort gered. Eigenlijk past alles erbij. In de zomer meestal geraniums in felle roze tinten, en nu dan het voorjaarsspul.
Ha ha, rechts op de foto is nog net de piekpijp van dochterlief te zien, waarin zij haar zuurverdiende geld opspaart voor grote aankopen. Gisteren heeft ze de hele auto uitgestofzuigd en de ramen schoongemaakt en zo een extraatje verdiend.
In het voorjaar zet ik altijd bloembolletjes, deze keer blauwe druifjes, in oud serviesgoed. Komt het nog eens een keertje uit de kast.

En nu ga ik snel achter de computer vandaan. Ik vier vandaag mijn verjaardag (ben woensdag pas jarig, maar dat is niet handig zo midden in de week) en zo meteen staat de visite voor de deur. Gisteren 2 grote appeltaarten gebakken, het ruikt dan altijd zo lekker in huis.

Fijne zondag allemaal!

JUUL

vrijdag 4 maart 2011

Stapelen op vrijdag (3)

Het is weer vrijdag, dus stapelen maar!
Voor deze keer ben ik in de boekenkast gedoken. Ik heb nog heel veel kinderboeken van vroeger bewaard. Ik heb vroeger alles gelezen wat los en vast zat. Elke week haalde ik boeken uit de bieb en ik kocht er ook nog de nodige van mijn zakgeld. Op een gegeven moment was ik helemaal verslaafd aan de boeken van Enid Blyton. Je had de boeken van De Vijf, maar ook de boeken van de Dolle Tweeling en Pitty op Kostschool.


Ik was vroeger ook al van de "spannende" boeken. Ik lees nog steeds graag thrillers, ha ha. Mooi hè die oude kaften. Af en toe zie je nog wel eens dit soort oude boeken bij de kringloop.
Ik dacht dat mijn dochter ze misschien nog eens zou lezen, maar helaas. Het leesgen heeft ze bepaald niet van me meegekregen. Ze heeft zelfs een hekel aan lezen of het moet de Donald Duck of Tina zijn. Gelukkig wordt ze wel (nog steeds) graag voorgelezen. Dus daar haal ik dan mijn hart maar aan op. De boeken van Harry Potter of een mooie ouderwetse van Tonke Dragt of Thea Beckman.

JUUL

Ga voor nog meer stapelen naar de blog van Irma: http://allemaalkleurtjes.blogspot.com/