Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

zondag 27 februari 2011

Bij ons in de keuken

Bij mij in huis -in de woonkamer dan- heb ik voornamelijk grijs en naturelle tinten. Maar in de keuken heb ik uitgepakt met veel kleurtjes. Roze op de muren -oké ook één wand grijs- bij een witte keuken.
Het wandkastje hieronder is gemaakt door mijn schoonvader. Ik had zo'n kastje eens gezien in de Ariadne At Home en hij heeft het zo nagemaakt. De glazen bakken komen van Ikea en heeft hij erin verwerkt. In de keuken vond ik het wel leuk om veel kleurige mokken, blikken, schaaltjes en zo te gebruiken. Het staat lekker fleurig en ik vind het wel passen in onze keuken.


Het lukte niet om het kastje recht van voren te fotograferen, te weinig ruimte of ik zou in de koelkast moeten gaan zitten :-) maar dat leek me geen goed plan..... Oude Bolletje blikken zijn toch wel favoriet bij mij. Ik heb ook nog een Bolletje koektrommel, maar als die eenmaal dicht zit gaat hij bijna niet meer open. Niet zo handig dus want het kost je je nagels, of het moet zijn dat je aan de lijn doet. Eer dat je het blik open hebt, is de trek alweer verdwenen!
Veel blikken gebruik ik ook wel, voor beschuit, rijstwafels, theezakjes en niet te vergeten rechts bovenin de snoeptrommel. Deze vond ik gewoon in een supermarkt in Engeland. Hij is van het sprookje The wind in the Willows.
Fjne zondag!

JUUL

vrijdag 11 februari 2011

Stapelen op vrijdag (2)

Leuk, het is weer vrijdag en dat betekent: stapelen! En deze keer met de kop en schotels die ik ooit kreeg van mijn opa en oma (beiden zijn al lang overleden). Zij zijn ergens in de jaren 30 getrouwd, dus dit serviesgoed is al behoorlijk oud! Eigenlijk ben ik meer van de roosjes en bloemetjes wat oud serviesgoed betreft, maar het feit dat mijn opa en oma dit vroeger gebruikt hebben maakt het toch wel heel speciaal.
In het voorjaar maak ik vaak een stapeltje en doe ik in het bovenste kopje een paar bloembolletjes.


Fijne dag verder!

JUUL

woensdag 9 februari 2011

Voorjaar!

Wat een heerlijke dag is het vandaag. Hij begon een beetje koud en grijzig maar om 10 uur scheen de zon al hier. Het lijkt wel voorjaar: sneeuwklokjes, akonietjes, krokussen, helleborus, vogeltjes die fluiten. Hmmmmm, kan niet wachten tot het echt lente is.



De helleborussen zijn nog maar net boven de grond, over een paar weken zijn ze helemaal open. Deze hierboven heeft zulke prachtige, donkerrode bloemen, heel apart.

Fijne dag verder!

JUUL

donderdag 3 februari 2011

Stapelen op vrijdag (1)

Ik doe mee aan stapelen op vrijdag van de blog "Allemaal kleurtjes" van Irma. Daarvoor heb ik mijn juskommen eens uit de kast gehaald. Oeps dat zijn er toch meer als ik dacht, het is stiekem toch best wel een stapel....
De onderste is van P. Regout, een hele mooie met een mooi bloemmotief. De bovenste komt uit de kelder van mijn moeder, daar is altijd wel wat leuks te vinden. Een soort van mini kringloopje zal ik maar zeggen. Ach neem jij het maar mee zegt ze dan. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen!
Ik ben eigenlijk een beetje te vroeg met deze post, maar ik zag het niet zo zitten om morgenvroeg om half 7 al aan het stapelen te slaan....
Fijne avond!

JUUL

De blog van Irma waar de andere stapelaars te vinden zijn:  http://allemaalkleurtjes.blogspot.com/

woensdag 2 februari 2011

Even lekker lezen in de nieuwe Flow

Vorig jaar met mijn verjaardag kreeg ik een abonnement op de Flow. Ik kocht hem altijd al los. Ik vind het echt een heerlijk blad met leuke interviews, leuke vaste rubrieken en natuurlijk niet te vergeten de altijd leuke extraatjes. De ene keer leuk papier of een schriftje, de andere keer leuke labeltjes. Kortom, helemaal leuk en echt een blad voor mij (en nee, ik heb geen aandelen, ha ha). Jammer dat ie niet elke maand komt, maar iets van 8x per jaar geloof ik.

Dus vanmiddag heb ik lekker even zitten lezen, kopje thee erbij........nog wat bladeren in oude Flows, ja zo kom ik mijn tijd wel door!

JUUL