Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

zondag 30 januari 2011

Rommelmarkt

Las ik toch afgelopen donderdag in het weekkrantje dat mijn favoriete rommelmarkt, die altijd in juni ergens plaatsvindt, ook een (kleine) wintereditie heeft. En wel vrijdagavond en zaterdagochtend. Ik doe normaalgesproken op vrijdagavond altijd de weekboodschappen, maar dat kon natuurlijk ook wel een keer op zaterdagochtend, dat begrijpen jullie. Mijn dochter wilde ook wel mee dus na het eten snel op pad.
Het was wel veel kleiner als de zomermarkt maar niet te versmaden. En ik vond me toch een leuk blik!
t Is wel een beetje gehavend maar ik vind hem toch zo leuk! Het is een oud koekblik, aan het plaatje te zien. Misschien van een winkel of zo?
Mijn man zei verbaasd toen ik er mee aan kwam zetten: maar het is helemaal afgebladderd!? Ehm, ja klopt maar dat maakt het ook wel weer mooi. Verder nog een paar oude tijdschriften voor 0,50 per stuk. En mijn dochter had nog 3 bolletjes wol, ook 0,50 per stuk. Zij wil graag van die pomponnetjes maken. Dus onze buit was niet zo heel erg groot, maar wel leuk.
Fijne zondag allemaal!

JUUL

woensdag 26 januari 2011

Verzameling blikjes

Ik heb een behoorlijke verzameling oude en minder oude blikjes. Ik heb er nog veel meer gehad, maar een poosje geleden heb ik de boel eens goed uitgezocht en de mooiste blikjes gehouden. Met de rest was de kringloop erg blij! Ik heb er zelf nu de rem een beetje opgezet. Alleen als een blikje heel erg leuk of bijzonder is.... mag het bij de verzameling.
Dit is mijn collectie blauwe blikjes. Er zitten een paar oude bij maar de meeste zijn nog gewoon verkrijgbaar. Rechts nog een stukje van de oude blauwe weegschaal.

En dit is de rode verzameling. Komt ook leuk uit met die witte kastjes en roze muren. Het Drosteblikje is oud, heb ik altijd zo'n leuk blikje gevonden. En dat Van Nelle theeblik rechts heeft nog een geschiedenis, dat heb ik ooit opgedoken uit een meertje. Wonder boven wonder was het bijna niet verroest....nou ja een beetje, maar dat mag, en nu staat het hier te pronken.
Bovenop nog een paar oude steelpannetjes van de eerste pannenset van mijn ouders van lang lang geleden! Ik gebruik de pannetjes als ik iets met kaarsvet wil maken of zo. Ze kunnen wel tegen een stootje en zo hoef ik er mijn eigen pannenset niet aan te wagen.
Ik heb nog meer blikjes en voorraadbussen, maar die komen een andere keer aan bod.

JUUL

maandag 17 januari 2011

Huisdieren

Onze dochter heeft sinds ongeveer een jaar een cavia, haar naam is Snoesje. Hiervoor hadden we er ook eentje maar als je die ergens neer zette zat ie er na een uur nog steeds...het was eigenlijk een beetje een saai beestje..... en best wel bijterig, helaas.
Met Snoes is dat een ander verhaal, ze rent door de hele kamer als ze de kans krijgt, maar kan ook heel gezellig bij je op schoot gaan liggen. We kregen haar toen ze 4 weken oud was, ze is dan ook erg tam. Toen onze vorige cavia net gehemeld was kwam de moeder van een vriendinnetje van mijn dochter naar me toe: jullie zoeken toch een nieuwe cavia? Wij krijgen binnenkort een nestje. Wij mochten er eentje uitzoeken! Vandaar dat we met Snoesje konden knuffelen vanaf dat ze één dag oud was.
Toen ze net bij ons was en we foto's aan het maken waren, kroop ze in het tasje van de camera.

Een kinderhand is gauw gevuld..........

Vergeleken bij de eerste foto's is het nu een reus........

Als de koelkastdeur opengaat begint ze meteen te piepen, in de hoop op wat sla, of een stukje paprika. Dit zal iedereen met een cavia wel bekend in de oren klinken.

JUUL





zondag 16 januari 2011

Hoog water

Wij wonen in een oud stadje gelegen aan de Waal. Hoog water dus in deze tijd. Man en dochter gingen gisteren eens kijken hoe hoog het water nou eigenlijk stond.....
Normaal gesproken ga ik door dit hekje als ik een eindje langs het water wil lopen.

Dit beeld is in 1995 geplaatst, het jaar dat we vanwege de wateroverlast een week uit huis weggeweest zijn. Hij staat nu tot aan zijn knietjes in het water, destijds kwam het water tot aan zijn opgeheven hand. Wat een verschil. Dus voorlopig hoeven we niet bang te zijn voor evacuatie. Ik moet er eerlijk gezegd ook niet aan denken. Wat een gedoe was dat toen. Alle meubels en huisraad naar de zolder slepen en dan het huis verlaten, hmmmm was niet leuk. We zijn toen bij mijn ouders gaan logeren, maar ja als je al jaren niet meer thuis woont is dat toch wel vreemd....
Naderhand hebben we met hulp van familie eerst de boel geschilderd beneden voordat we alles weer op zijn plek zetten. Het was toch leeg.

JUUL

zaterdag 8 januari 2011

Nieuwe spulletjes


Bij Deja Vu kocht ik deze mooie oude puddingvorm, een oud gelukstelegram (jaren '50) en mooie kleine kaarsjes met prachtig kant erom. Ik had natuurlijk van te voren een hele poos door de winkel lopen dwalen. Meerdere keren zelfs, ahum, maar je raakt daar dan ook niet uitgekeken. Deze keer was mijn man erbij en ook hij vond het een sfeervolle winkel en liep geduldig mee op en neer door de winkel. Normaalgesproken ga ik liefst alleen op struintocht, dat kijkt toch wat rustiger, jullie begrijpen dat vast wel, maar nu kwam het zo uit.
Toen mijn dochter de puddingvorm zag, wilde ze meteen met papa een pudding erin maken. Zij zijn namelijk van de toetjes bij ons thuis. Normaal maken ze zulke puddinkjes in plastic vormen van (leeg gegeten) mona-toetjes maar uit zo'n chique exemplaar smaakt alles 10 keer beter, dat begrijpen jullie! Enne...... het oog wil ook wat natuurlijk! Mooi gelukt he. Toefje slagroom erop en smullen maar.

JUUL

maandag 3 januari 2011

Monday, monday....

En dan is het -na alle feestelijkheden- ineens gewoon maandag.... de eerste van het nieuwe jaar. Alle feestdagen weer achter de rug, kerstboom opgeruimd (als het eenmaal nieuwjaar is wil ik die kerstboom zo snel mogelijk weer kwijt, hebben jullie dat nou ook?). Vandaag eens goed aan de poets gegaan. Ik houd geen voorjaarsschoonmaak, maar zo in de eerste week van januari heb ik toch wel de neiging om alles op z'n kop te zetten. Van de week nog even wat voorjaarsbolletjes in huis halen, toch stiekum wat plannetjes maken van wat ik zou willen doen in het nieuwe jaar. Nee, ik maak géén goede voornemens, die komen meestal toch niet uit... gewoon...plannetjes.
Vandaag ook weer een heerlijk vers broodje gebakken.

Ik bak een paar keer in de week brood, met de broodbakmachine. Heerlijk, vooral als het nog een beetje warm is zodat de boter erop smelt... hmmm en dan een plakje kaas erop.

JUUL