Enjoy the simple things in life is een blog
over wonen, inrichten, lekker rommelen in huis,
boeken en meer van die - soms kleine- dingen
die het leven net een beetje meer kleur geven...

zondag 28 november 2010

Keteltje zonder tuit...











Van de zomer op een rommelmarkt zag ik een leuk fluitketeltje, dacht ik... Maar toen ik het oppakte zag ik dat er geen tuit aanzat. Ik zei net tegen mijn dochter, wat een raar keteltje is dit toen een oudere mevrouw naast mij vertelde dat het een eierkoker was. Tsja dat had ik zelf nog niet bedacht.
En inderdaad binnenin is ruimte voor 4 eitjes!

Verder vond ik nog een aantal oude bakvormpjes, staat altijd zo leuk in een grote weckpot.

Op deze rommelmarkt vind ik altijd wel iets leuks. Het is een markt in een klein dorpje bij ons in de buurt. De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar de kerk, dus er staan in elk geval geen handelaren die veel te veel vragen. Als je op tijd gaat vind je er de leukste spulletjes voor weinig geld. Mijn eierkokertje was 1,= en de vormpjes 0,10 per stuk. Kijk dat zijn nog eens leuke prijsjes!

JUUL


zaterdag 13 november 2010

Sinterklaas is er weer!

Sinterklaas is weer in het land en al behoort mijn dochter al een paar jaar niet meer tot de gelovigen, het blijft een leuke en gezellige tijd.
Traditie is bij ons altijd speculaas en pepernoten bakken zodra de sint voet aan wal heeft gezet, dus dat gaan we morgen lekker doen. Verder is af en toe je schoen zetten toch wel erg leuk....
De lootjes zijn ook al getrokken en maandag volgt nog de trekking op school. Altijd weer even spannend voor wie je wat gaat maken.
Iedereen veel sintplezier!

JUUL

zondag 7 november 2010

Een fijn boek voor een luie zondag....

De Ierse tuinAls ik er de tijd voor heb kruip ik graag een middagje op de bank met een fijn boek. Onlangs heb ik "De Ierse tuin", van Tara Heavy gelezen. Een echt feelgood boek over een jonge vrouw die eigenlijk helemaal geen groene vingers heeft, maar bij wie het toch begint te kriebelen als ze op een dag langs een verwaarloosde tuin loopt. Met een aantal vrijwililgers gaat ze de tuin opknappen en terloops waaien er nog enkele mensen aan. De tuin blijkt een positieve verandering te weeg te brengen bij iedereen.
Heerlijk boek, ik las het in een keer uit!

JUUL

maandag 1 november 2010

Eindelijk......mijn eigen blog!

Al een poosje volg ik allerlei leuke en interessante blogs en al een poosje kriebelt het om zelf ook een blog te starten. Maar ja, eer dat ik dan ook daadwerkelijk (als digibeet zijnde) aan een blog begin, tja dat duurt dan even hè. Totdat mijn man vanavond zei, zullen we dan maar eens een blog voor je gaan maken!? Ja en toen moest ik eraan geloven.....
De titel had ik al lang in mijn hoofd, het is een mooie spreuk om na te leven. En het is ook waar ik het in mijn blog over wil hebben, gewoon de simpele, alledaagse dingen die toch zo belangrijk zijn.

Juul